Skip to main content
MenyStäng

Prissättningstjänst

Lättare än så här kan det inte bli att posta: vi sköter om allt för din räkning. Du för bara din försändelse till posten eller avtalar om användning av hämtnings- och utdelningstjänsten. Vi prissätter försändelserna följande vardag efter postning. Du kan inte skicka laboratorieprover eller Expressbrev via Prissättningstjänsten, eftersom proverna kan förfaras och leveranstiden för Expressbrev inte uppfylls.

  • Prissättningen tar 1-2 dagar inom postnummerområde 96000-99999 och utdelningsperioden skjuts upp i motsvarande mån.

Sändning

  • Kolla prissättningstjänstens postningsanvisning och arbetsbeställningsblanketten för prissättningen.

  • Bifoga en arbetsbeställningsblankett (styrlapp) till försändelsen eller försändelsepartiet. Om försändelsepartiet fördelas i flera transportlådor, lägg blanketten överst i varje låda.

  • Sortera inhemska och internationella brev och försändelser med tilläggstjänster i egna transportlådor. Lägg arbetsbeställningsblanketten överst.

  • Du kan lämna in försändelser till vilken som helst post. Alternativt hämtar vår hämtnings- och utdelningstjänst försändelserna hos dig.

Brevprodukter och tilläggstjänster

Inrikes brevproductTilläggstjänst
Prissätningstjänstbrev-
Utrikes brevproductTilläggstjänst
PriorityExprés-pika
Economy-

Värdeförsändelser och Postförskottsbrev nu endast via Posti SmartShip

Från och med 1.1.2019 kan brev med postförkott, Rekommenderat brev, Brev med mottagningsbevis och Assurerade försändelser beställas endast via Posti SmartShip-beställningskanalen eller genom ett annat EDI-gränssnitt.

Läs meddelanden

Prissättning

Prissättningstjänstens prislista utgör grunden för prissättningen.

Förutom öppningsavgiften betalar du en månatlig service- och användningsavgift