Skip to main content
MenyStäng
Utan avtal

Inrikes S plus paket

Högst 11 x 60 x 100 cm

Du kan köpa S plus-paket behändigt via nätet utan att behöva vara avtalskund hos oss. Betala paketet med kreditkort eller via nätbanken och lämna det i den närmaste brevlådan. Du kan även beställa hämtning av försändelsen.

€7.90

  • Betala med kort eller via nätbanken, du får genast en Skicka enkelt-kod
  • Levereras till ett uthämtningsställe (eller som tilläggstjänst hem till mottagaren)
  • Lämna till näraste posten
Instruktioner för sändning
1. Förpacka paketet så att det är färdigt att sändas
2. Välj den storlek som motsvarar paketets yttermått och fyll i de uppgifter som efterfrågas

Du behöver inte väga paketet, men se till att det inte väger över 35 kg.

3. Betala försändelsen och spara Skicka enkelt-koden.
4.Skriv Skicka enkelt-koden samt avsändarens och adressatens namn, adress och mobiltelefonnummer på paketet. Lämna paketet i en brevlåda.

Eller skriv ut ett adresskort, fäst det på paketet och lämna paketet i en brevlåda. Beställningen gäller i 14 dagar.

Tilläggstjänster och priser
Ömtåligt paket€10.00

Om försändelsen innehåller ömtåliga föremål är det bra att välja tilläggstjänsten Ömtåligt. Fäst ”Ömtåligt”-etiketter på paketet. Etiketterna finns att få på posten eller kan skrivas ut i slutet av beställningen.

Förlängd liggetid€2.00

Förläng försändelsens förvaringstid på servicestället med sju dygn.

Postförskott€5.50

När du skickar ett paket mot postförskott löser adressaten ut paketet på posten genom att betala det förskottsbelopp du har bestämt. Beloppet kan betalas kontant, med bankkort eller med kreditkort. Beloppet styrs till ditt bankkonto. Alla banker med verksamhet i Finland fungerar. Pengarna kan tas ut inom 2–4 bankdagar från betalningen. Det högsta beloppet för postförskott är 2 000 euro.

Instruktioner för packning
Instruktioner för packning

Välj förpackning enligt varans storlek. Se till att förpackningen är slagtålig och hel. Försändelsen ska tåla 4–5 gånger sin egen vikt.

Förpacka försändelsen i ett så snyggt och jämnt paket som möjligt. Välj en låda i rätt storlek för din försändelse så att innehållet inte kan röra sig i förpackningen. Vid behov kan du till exempel använda bubbelplast, cellplast eller skumgummi som fyllnad. Vidhäftande förpackningsmaterial och oregelbundet formade eller runda försändelser kan förorsaka problem vid den maskinella hanteringen. Det är bäst att använda papp eller papper som det yttersta förpackningsmaterialet.

När du skickar ditt paket via Posti kan du använda det förpackningsmaterial du vill. Du kan även återanvända gamla paket, bara de är hela, tål transport och inte har tidigare försändelseuppgifter kvar. Posti har ett omfattande urval av förpackningsmaterial som kan beställas via Postis webbutik eller köpas i Postis serviceställen.

Närmare information och villkor
Närmare information och villkor

Skickar du mycket

Som kontraktskund kan du bekvämt skicka paket, frakt och förföljda brev i samma beställningskanal och få användbara lösningar från marknadsföring till brevtjänster.