Skip to main content
ValikkoSulje
Sopimuksella

EMS-paketti

EMS-pikapalvelu (Express Mail Service) on kustannustehokas ja aikataulutettu kuljetus kaikkiin osoitteisiin yli 190 maassa. Lähetykset ovat aina seurannassa ja ne kuljetetaan ulkomaille muusta postista erillään nopeimpia mahdollisia kuljetuksia käyttäen. Palveluun sisältyy korvauskatto katoamisen tai vahingoittumisen varalta.

  • Kuljetukset EU-alueelle 1-3 työpäivässä ja muualle maailmaan 2-8 työpäivässä
  • Tee sopimus säännöllisestä noutamisesta, tilaa kertanouto tai vie paketit Postin palvelupisteeseen.
  • Lähetys jaetaan osoitekorttiin merkittyyn osoitteeseen ja luovutetaan kuittausta vastaan.
Tarkemmat tiedot ja ehdot
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kuljetusaika EU-alue 1-3 työpäivää, muu maailma 2-8 työpäivää. Lähetyspäivää ei lasketa mukaan. Posti ei vastaa kohdemaan tullin toimenpiteiden lähetyksille aiheuttamista viivästymisistä.

Merkinnät ja tunnukset Sopimusasiakkaille suosittelemme ottamaan käyttöön SmartShipin tulostusohjelman, josta voi tulostaa osoitekortit, tullauspaperit ja kauppalaskut.

Huomioithan lähetyksessä: Osoitekorttiin merkityt vastaanottajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite auttavat ratkaisevasti vastaanottajan tavoittamisessa kohdemaassa. Ne kannattaa aina merkitä, jos ne ovat tiedossa.

EMS DocPack: EU:n ulkopuolisiin maihin sekä EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen ulkopuolisille erityisalueille meneviin lähetyksiin käytetään pientä tulliluetteloa (CN 22).

EMS tavaralähetys: EU-maihin ei tarvita tulliluetteloa.

EU-maiden ulkopuolelle meneviin, tavaraa sisältäviin lähetyksiin tarvitaan tulliselvityksessä tarvittavat liiteasiakirjat. Tarkennukset löydät Maatiedoista. Kaupallisessa tarkoituksessa tavaraa lähetettäessä tarvitaan kauppa- tai proformalasku.

Vienti- ja tuontitulliselvitys eivät sisälly hintaan EU:n ulkopuolisiin maihin. Määrämaan veroista ja tullimaksuista vastaa lähetyksen vastaanottaja.

Lähettäminen Lähetykset noudetaan lähettäjältä sopimuksen mukaan tai ne jätetään Postin toimipisteeseen (maastalähtö seuraavana työpäivänä).

Myytävät erikoispakkaukset:

  • DocPack-kartonkikuori alle 500 g painaville asiakirjalähetyksille (B4)
  • SealPack-lähetyspussi (B3) tavaralle ja asiakirjoille
  • MaxiPack-pahvilaatikko keveähkölle tavaralle (sisämitat: 40 x 25 x 6 cm). Omia kuljetuspakkauksia voi myös käyttää.

Lähetyksen seuranta Paketin kulku ja luovutustieto on nähtävissä lähetysten seurannasta.

Vastaanottaminen Lähetys toimitetaan perille vastaanottajan osoitteeseen. Postilokero-osoitteiden käyttö ei ole mahdollista.

Hinnoittelu €/lähetys + €/kg, Katso hinnasto. Hintoihin lisätään voimassa oleva polttoainelisä.

Toimitusehdot Kansainvälisten kuljetuspalvelujen tuote-ehdot

Sisältörajoitukset Lähetys ei saa sisältää Maailman postiliiton (UPU) kieltämiä, lentokuljetuksessa kiellettyjä eikä yleisten Postin toimitusehtojen mukaan kiellettyjä aineita ja tuotteita. Raha, arvopaperit, jalometallit, korut ja muut arvoesineet tulee lähettää aina postivakuutettuna.

Muuta huomioitavaa Kuljetustilaukset vaivattomasti SmartShipillä.

Postin maakohtaiset tiedot Kohdemaiden mittarajat, tuontirajoitukset, dokumentaatiovaateet yms. Postin Maatietojen sivulta

Pakkausohjeet
Pakkausohjeet

Valitse pakkaus tavaran koon mukaan. Huolehdi, että pakkaus on iskunkestävä ja varmasti ehjä. Lisäksi lähetyksen tulee kestää 4-5 kertaa oma painonsa.

Pakkaa lähetyksesi mahdollisimman siistiin ja tasaiseen pakettiin. Valitse lähetyksellesi oikean kokoinen laatikko, jotta sisältö ei pääse liikkumaan pakkauksessa. Käytä tarvittaessa esimerkiksi kuplamuovia, styroksia tai vaahtomuovia täyteaineena. Tarttuvat pakkausmateriaalit ja epäsäännöllisen muotoiset tai pyöreät lähetykset saattavat aiheuttaa ongelmia koneellisessa käsittelyssä. Ulommaisena pakkausmateriaalina parasta on pahvi ja paperi.

Kun lähetät pakettisi Postin kautta, voit käyttää mitä tahansa pakkausmateriaaleja. Myös jo aiemmin käytetyt kelpaavat, kunhan ne ovat ehjiä, kestävät kuljetuksessa, eikä paketin päällä ole vanhoja lähetystietoja. Postilta löytyy myös kattava valikoima erilaisia pakkausmateriaaleja, joita voit tilata Postin verkkokaupasta tai käydä ostamassa lähimmästä Postin palvelupisteestä.