Skip to main content
ValikkoSulje
Sopimuksella

Vakiokirje

Enintään C5 (162 mm x 229 mm), paksuus 5 mm

Koneellisen lajitteluun soveltuva Vakiokirje on edullisin tapa lähettää suuria kirjemääriä ja kulkevat valitsemasi palvelun nopeudella.

  • Kustannustehokkaaseen massapostittamiseen
  • Sopii tiedottamiseen ja laskuttamiseen
  • Jakelupäivät: maanantai, keskiviikko, torstai ja perjantai
Tarkemmat tiedot ja ehdot
Tarkemmat tiedot ja ehdot

Kuljetusaika

Priority-vakiokirje: Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen ja/tai asiakkaan ja Postin välisen sopimuksen mukaisesti Postiin jätetyt Priority-vakiokirjeet jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti toiseen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään kolmantena arkipäivänä.

  • Kun Lajittelupalvelu on käytössä, määritellyille alueille on mahdollista yhden arkipäivän nopeus.

Economy-vakiokirje Pro: Arkipäivinä (ma-pe) Postin ohjeen ja/tai asiakkaan ja Postin välisen sopimuksen mukaisesti Postiin jätetyt Economy-vakiokirje Pro -lähetykset jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti kolmanteen arkipäivään mennessä postiinjättöpäivästä lukien ja viimeistään neljäntenä arkipäivänä.

  • Kun Lajittelupalvelu on käytössä, on ensisijainen kulkunopeus kolme arkipäivää ja tietyin ehdoin myös kahden arkipäivän nopeus.

Enimmäispaino
Priority-vakiokirje ja Economy-vakiokirje Pro: 50 g

Enimmäismitat
Priority-vakiokirje ja Economy-vakiokirje Pro: C5 (162 mm x 229 mm), paksuus 5 mm

Vähimmäismitat
Priority-vakiokirje ja Economy-vakiokirje Pro: E6 (110 x 156 mm), paksuus 0,2 mm

Merkinnät ja tunnukset Käytettäessä Port Payé/PP-maksutapaa (laskutus lähetyslistan mukaan), tulee lähetyksissä olla Postin ohjeiden mukainen Port Payé Finlande -tunnus. Merkintään liitetään aina asiakasnumero (6 merkkiä), jonka perusteella on tehtävä lähetyslista laskutusta varten. Asiakas vastaa lähetys- ja maksumerkinnän painattamisesta tai tulostamisesta.

2D-koodi Priority-vakiokirje: Yksilöintikoodin käyttöä suositellaan, vaatii Lajittelupalvelun käyttöä Economy-vakiokirje Pro: Yksilöintikoodin käyttöä edellytetään, vaatii Lajittelupalvelun käyttöä

Lähettäminen

Priority-vakiokirje: Lähetysten/lähetyserän tiedot ilmoitetaan lähetyslistalla ja mukaan liitetään sähköisen lähetyslistan lähete. Lähetyslistalla (PP/Port Payé) ilmoitettavat kirjeet voi jättää postiin, postikeskukseen, terminaaliin tai käyttää maksullista noutokuljetusta. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikkoon. Pääsääntöisesti viimeinen postiinjättöaika on kello 17.

Economy-vakiokirje Pro: Lähetyserän postitus tulee tehdä Postin Lajittelupalvelun kautta ja kirjeisiin tulostetaan Lajittelupalvelun antama 2D-koodi. Lajittelupalvelu myös muodostaa postituksen aluejaon automaattisesti sähköiselle lähetyslistalle. Katso tarkemmat postitusohjeet.

Vastaanottaminen Jaetaan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon Postin perusjakelussa.

Hinnoittelu

Priority-vakiokirje: Hinta perustuu kappalemäärään ja eräkokoon.

Economy-vakiokirje Pro: Lähetysten hinnoittelu perustuu vastaanottajan postinumeron perusteella määritettävään alueelliseen hintaan. Tarkempaa tietoa palvelusta saat yritysasiakaspalvelusta.

Kirjeet, jotka eivät täytä määrityksiä, käsitellään ja hinnoitellaan Economy- tai Priority-kirjeinä.

Maksutavat

Laskutus lähetyslistan mukaan (Port Payé Finlande/PP)

Toimitusehdot kirjepalveluille Kirjepalvelujen tuote-ehdot sopimusasiakkaille

Sisältörajoitukset Ei sovellu arvotavaran ja rahan lähettämiseen. Sisältörajoitukset Postin yleisten sopimusehtojen mukaan.

Muuta huomioitavaa Katso Postin koneellisen käsittelyn palvelukohtaiset vaatimukset

Lisäkäsittely
Economy-vakiokirje Pron hinnoitteluun vaikuttaa vastaanottajan osoitetietojen oikeellisuus. Jos kirjeen vastaanottajatietoja ei anneta Lajittelupalvelulle Postin ohjeiden mukaisesti, lisätään Economy-vakiokirje Pro -lähetyksiin lisätään automaattisesti maksullinen Lisäkäsittely.

Kirjeiden hinnoittelu