Skip to main content
ValikkoSulje
Sopimuksella

Pikakirje

Enintään 250 x 353 x 30 mm

Pikakirje tarjoaa aikatauluvarmuutta ja lähetyksen seurannan. Lähetys on perillä yhteysvälistä riippuen postittamista seuraavana arkipäivänä tai toisena arkipäivänä postittamisesta, usein myös arkilauantaisin. Tarkista palvelun saatavuustiedot toimitusaikakyselystä. Sopimusasiakkaan maksutavat ovat Posti SmartShip, Postimaksukone, Postikuori ja laskutus lähetyslistan mukaan (PP).

  • Sopii kiireellisten viestien, asiakirjojen ja vedosten lähettämiseen
  • Pikakirjeet jaetaan jokaisena arkipäivänä, myös tiistaisin
  • Suurimmissa kaupungeissa mahdollisuus myös lauantaijakeluun
  • Ei sovellu rahan ja arvotavaran lähettämiseen
Tarkemmat tiedot ja ominaisuudet
Kuljetusaikas

Pikakirje on perillä yhteysvälistä riippuen postittamista seuraavana arkipäivänä tai toisena arkipäivänä postittamisesta, usein myös arkilauantaisin. Tarkista palvelun kulkunopeus ja saatavuustiedot toimitusaikakyselystä.

Lähettäminen

Pikakirjeet voi jättää Postin palvelupisteeseen, postikeskukseen, terminaaliin tai käyttää maksullista noutokuljetusta. Lähetyksiä ei saa jättää kirjelaatikkoon

Lähetyksen seuranta

Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa..

Lähetykseen kiinnitetään postiennakkokirjeen osoitekortti, jossa lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi.

Vastaanottaminen

Pikakirje jaetaan vastaanottajalle perusjakelussa. Mikäli pikakirjeen ainoana osoitteena postilokero-osoite, ne jaetaan postilokeroon. Jos pikakirjeessä sekä postilokero- että käyntiosoite, lähetykset viedään käyntiosoitteeseen.

Enimmäispaino 2 000 g Enimmäismitat 250 x 353 x 30 mm Vähimmäismitat 90 x 140 mm

Hinnoittelu Perustuu lähetyksen painoon, maksutapaan ja valittuun lisäpalveluun.

Maksutavat • Posti SmartShip • Postikuori • Laskutus lähetyslistan mukaan (Port Payé Finlande/PP) • Postimaksukone Katso hinnastot

Sisältörajoitukset

Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen. Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvotavaraa sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Toimitusehdot
Saatavilla olevat lisäpalvelut
Lauantaijakelu

Erikseen määritellyillä alueilla lähetykset jaetaan erillisjakelussa lauantaina. Mikäli lähetystä ei saada jaettua lauantaina, lähetys jaetaan seuraavan arkipäivän perusjakelussa. Tarkista palvelun saatavuustiedot toimitusaikakyselystä.