Skip to main content

Saapuvien lähetysten tuontitullaus

EU-maiden ulkopuolelta tai EU:n valmiste- ja arvonlisäveroalueen erityisalueilta saapuvat tavaralähetykset saattavat vaatia tulliselvityksen. Tullin päätöksellä ne ohjataan odottamaan tullausta. Posti lähettää vastaanottajalle saapumisilmoituksen tullattavasta lähetyksestä.

Toimitamme vastaanottajalle tai lähipostiin lähetykset, joita ei tarvitse tullata.

Tulli laskee lähetyksen tullin ja verot. Ne perustuvat lähetyksen tullausarvoon, joka sisältää myös lähetyskulut.

Neljä vaihtoehtoa tullaukseen

  1. Tullin nettitullipalvelu

  2. Tullin toimipaikat

Voit tullata lähetyksen postipakettien tulliselvityksiä tekevissä tullin toimipaikoissa ja -pisteissä. Kun postilähetys on tullattu, toimitamme sen sinulle haluamallasi tavalla joko kotiin tai lähipostiin.

  1. Edustajan valtuuttaminen

  2. Postin tullauspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille

Toimitamme tullatut lähetykset asiakkaalle, Postin myymälään tai myyntipisteeseen noudettavaksi. Hinnat näet Palveluhinnastosta ja niihin lisätään mahdolliset tullit ja verot.

Lisätietoja numerosta 020 451 5900 tai sähköpostiosoitteesta huolinta@posti.com

Passituksen toimittaminen postilähetyksestä

Sovi passituksesta sellaisen varastonpitäjänä toimivan huolintayrityksen kanssa, jolla on Suomen tullin myöntämä valtuutetun vastaanottajan status. Emme tarjoa passituspalvelua, ainoastaan kuljettaamme valtuutettujen yritysten passittamia postilähetyksiä.

Valtuutetut huolintayritykset on listattu Tullin verkkosivuilla. Yrityksiä voit hakea esim. kirjoittamalla kenttään kaupungin nimen. Valtuutetut vastaanottajat (VV) on merkitty X:llä taulukon oikeanpuoleiseen sarakkeeseen.

Huolintayritys vastaa itse palvelun hinnoittelusta.