Skip to main content
ValikkoSulje

Kirjepalvelut 1.1.2019

Economy- ja Priority-kirjeet

Kotimaan Priority- ja Economy-kirjeiden sekä Priority-vakiokirjeiden hinnat nousevat keskimäärin 7 % Economy-vakiokirjepalvelut muuttuvat, tarkista uudet hinnat hinnastosta Ulkomaille lähetettävien kirjeiden hinnat nousevat 6 %

Kulkunopeudet kotimaassa

uudistus kirjepalvelut 1.1.2019

Uusi palvelu: Economy-vakiokirje Pro (19190)

Postin konelajittelun ehdot täyttävä C5-kokoinen kirje Lähetetään Lajittelupalvelun kautta Kirjeeseen lisätään Lajittelupalvelun antama 2D-koodi Hintamalli: Aluehinnoittelu

Uutta Postikuorissa

Pakkaus-tuotteiden minimitilausmäärä alenee, tilauserä jatkossa 50 kpl Pikakirje-kuori kotimaahan, koot C5- ja C4

Valikoimasta poistuvat palvelut

Lähetyslistalla tilattavat Economy-vakiokirje (12910), Economy, iso vakiokirje C4 (17009), Economy-kirje, alueellinen C4 (17961) sekä Priority, iso vakiokirje C4 (17010) Postikuoren tuplapussit, kotimaan ja kansainvälinen Priority Maksikoko-lisäpalvelu poistuu kotimaan ja ulkomaan kirjeiltä lukuun ottamatta Postimaksukoneella leimattua kotimaan Priority-kirjettä. Lähetä jatkossa kaikki tavaralähetykset Postipakettina. Lue lisää tiedotteesta.

Arvolähetykset ja Postiennakkokirje

  • Maksutavat uudistuvat, jatkossa on vain yksi hintataulukko kotimaahan ja ulkomaille
  • Kotimaan arvokirjeiden hinnastosta poistuu alin painoluokka (> 100 g)
  • Ulkomaille lähetettävien arvokirjeiden hinnat nousevat 6 %

Kotimaan ja ulkomaan palvelumuutokset

  • Kirjattu kirjeet, Saantitodistuskirjeet, Postivakuutetut lähetykset ja Postiennakkokirjeet - tilataan Posti SmartShip –tilauskanavasta tai käyttäen muuta EDI-rajapintaa.
  • Arvolähetyksiä ja Postiennakkokirjeitä ei voi tilata käyttäen Sähköistä lähetyslistaa (PP), - Postimaksukonetta tai Hinnoittelupalvelua.
  • Moniosaisten (itsestäänjäljentävä) osoitekorttien käyttö päättyy

Pikakirje

Kotimaan Pikakirje irtautuu omaksi tuotteekseen ja kulkunopeus muuttuu alueellisesti. Valtaosa kotimaan Pikakirjeistä kulkee edelleen 01-nopeudella eli on perillä seuraavana arkipäivänä. Jos yhteysväli ei kuulu 01-nopeuden piiriin, Pikakirje kulkee 02-nopeudella.

  • Kulkunopeuden voi tarkistaa Toimitusaikakysely-palvelusta 1.1.2019 alkaen
  • Pikakirjeen maksutavat ovat: Posti SmartShip, Sähköinen lähetyslista (PP) ja Postimaksukone sekä valmiiksi maksetut Postikuori ja Pikakuori.

Ulkomaille lähetettävän Exprès-Pika lisäpalvelun hinta nousee 6 %. Lisäpalvelun voi ostaa Priority-kirjeelle.

Asiakaspalautus

Kirjeen ja paketin palautuskäytännöt yhtenäistyvät. Asiakaspalautuksen maksikoko poistuu ja kaikki kirjeen maksimimitat (250 x 353 x 30 mm) ylittävät lähetykset palautuvat paketteina.