Skip to main content
ValikkoSulje

Paketin lähettäminen käteisellä

Lähetyksesi tavoittaa vastaanottajan nopeasti ja varmasti, kun osoitetiedot ovat merkitty oikein ja lähetyksesi on pakattu ohjeiden mukaisesti. Valitse itsellesi sopivin tapa lähettää paketti.

Lähetä paketti automaatista

 1. Pakkaa paketti lähetysvalmiiksi.
 2. Paketin päältä pitää aina löytyä lähettäjän nimi, osoite ja puhelinnumero sekä vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero. Nämä tiedot saat pakettiin tulostamalla palvelusta saamasi osoitekortin tai kirjoittamalla yhteystiedot paketin päälle käsin.
 3. Mene verkkopalveluun tai valitse OmaPostisovelluksessa kohta "Lähetä paketti tai kirje". Valitse pakettisi ulkomittoja vastaava koko ja täytä pyydetyt tiedot. Pakettia ei tarvitse punnita, mutta varmista että se ei paina yli 35 kg.
 4. Maksa lähetys ja ota talteen Helposti-koodi.
 5. Vie paketti pakettiautomaattiin ja avaa lokero Helposti-koodilla.

Osta paketille kuljetus posti.fi/lahettaminen tai OmaPosti-sovelluksesta

Voit maksaa verkossa ja OmaPosti-sovelluksessa paketin kuljetuksen niin kotimaahan (ml Ahvenanmaa) kuin ulkomaillekin.

 1. Pakkaa paketti lähetysvalmiiksi.
 2. Mene posti.fi/lahettaminen tai valitse OmaPosti -sovelluksessa kohta "Lähetä paketti tästä". Valitse pakettisi ulkomittoja vastaava koko ja täytä pyydetyt tiedot.
 3. Maksa lähetys ja ota talteen Helposti-koodi. Osaan automaateista tarvitset erillisen lukon avauskoodin, jonka saat palvelusta varattuasi lokeron.
 4. Kirjoita paketin päälle Helposti-koodi sekä lähettäjän ja vastaanottajan nimi, osoite ja matkapuhelinnumero. Jätä paketti mihin tahansa automaattiin tai vie se Postin kassalle.

TAI

Tulosta osoitekortti, liimaa se paketin päälle ja jätä paketti jonottamatta mihin tahansa palvelupisteeseen (XXS-paketit kirjelaatikkoon).

Tilaus on voimassa 14 päivää.

Lähetä paketti postista

Voit maksaa paketin kuljetuksen missä tahansa postissa.

 1. Mene postin palvelutiskille maksamaan lähetys.
 2. Tarvitset vastaanottajan matkapuhelinnumeron ja osoitteen tai vastaanottajan toivoman noutopisteen. Paketti voidaan toimittaa myös pakettiautomaattiin noudettavaksi.

Jos et tiedä vastaanottajan matkapuhelinnumeroa, valitse paperinen saapumisilmoitus, joka jaetaan päiväpostin mukana.

Jos haluat, että paketti viedään suoraan vastaanottajan osoitteeseen, valitse Ovelle-lisäpalvelu ja paketti toimitetaan ovelle vastaanottajan kanssa sovittuna ajankohtana.