Skip to main content
ValikkoSulje

Huoltokatko verkkopalveluissamme 25.5. klo 18-24. Katkon vaikutukset: Seurantatiedot eivät päivity eikä lähetyksiä voi ostaa lähettämisen verkkopalvelusta posti.fi-sivuilta tai OmaPosti-sovelluksesta. Palvelut toimivat taas katkon päätyttyä. Pahoittelemme katkosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Erälajittelu ja kimputus

Erälajiteltujen eli kimputettujen postilähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintiopas on tarkoitettu suurpostittajille sekä paino-, postitus- ja tulostustaloille auttamaan lähetyserien postitusten valmistelua.

Oppaat

Erälajiteltujen lähetysten oppaasta

Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluun. Tulosta viivakoodilliset kuljetusyksiköiden ohjauslaput RCC2 -ohjauslappusovelluksella.

Erälajittelu eli kimputus ja yksiköinti on tarpeen suurille lähetyserille. Lehdet postitetaan lähtökohtaisesti aina kimputettuina. Oikein kimputetut lähetyserät nopeuttavat lajittelua ja koneellisen lajittelun kestävä kimppu varmistaa, että lähetyksesi saapuu perille ehjänä ja siistinä. Vastaanottaja saa lähetyksesi juuri sellaisena kuin sen lähetitkin.

Lähetykset lajitellaan postinumerojärjestykseen ja kimputetaan Postin Erälajiteltujen lähetysten osoite-, kimputus- ja yksiköintioppaan ohjeiden mukaan. Jos oppaassa olevat ohjeet eivät täyty, voidaan periä lisäkäsittelymaksu.

Alle on poimittu ohjeet erälajittelun tärkeimmistä asioista. Kun käytät Lajittelupalvelua, saat oikeat tiedot automaattisesti käyttöösi.

Kimputusjärjestys Kimppu tehdään, kun postinumerolle, kuljetussuunnalle, jakelutoimipaikkaan, postinumeroalueelle tai lajittelukeskukseen osoitetuista lähetyksistä muodostuu vähintään 2 sentin paksuinen kimppu.

Kimppulappumerkinnät Kimppulapun tulee sisältää merkinnät jakelupalvelu- ja ohjaustiedosta.

Ohjaustiedot lähetykseen Kimput voidaan toimittaa Postiin myös ilman kimppulappuja, mikäli lähetyksessä käytetään osoite- ja ohjausmerkintöjä.

Kuljetusyksiköt ja yksiköintitasot Kuljetusyksiköt tulee pakata niin, että lähetykset säilyvät vahingoittumattomina lähettäjältä vastaanottajalle.

Yksiköintasot löytyvät Erälajiteltujen lähetysten oppaasta. Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluun. Tulosta viivakoodilliset kuljetusyksiköiden ohjauslaput RCC2 -ohjauslappusovelluksella.